HR EN
s

Novosti i događaji

Radost života slavimo cijele godine

Svijet graševine obiluje manifestacijama koje se odvijaju tijekom cijele godine i vrijedi ih posjetiti, a ovdje smo ih izdvojili nekoliko koje ne smijete propustiti.

Festival graševine Kutjevo

Festival posvećen najznačajnijoj hrvatskoj sorti održava se u lipnju. Uz kušanje i ocjenjivanje graševine festival uključuje radionice, raznovrstan zabavni program, bogatu gastronomsku ponudu i posebnu poslasticu – Noć otvorenih podruma.

Posjetite stranice

Kutjevačko Vincelovo

Proslava svetog Vinka krajem siječnja označava početak rezidbe vinove loze, a sama manifestacija oživljava brojne tradicionalne običaje i popraćena je izvrsnom gastronomskom ponudom.

Posjetite stranice

Martinje u Kutjevu

Proslava Martinja, možda i najvažnijeg vinogradarskog blagdana, uz samu šaljivu ceremoniju krštenja vina posjetiteljima pruža i trosatnu šetnju Krndijom i vinskim cestama kutjevačkog vinogorja te uživanje u brojnim delicijama.

Posjetite stranice

Grgurevo u Požegi

Grad Požega svoj dan slavi 12.3. u spomen na pobjede nad Turcima koju je predvodio slavni fra Luka Ibrišimović. Vinogradari na poseban način obilježavaju ovaj dan. Iznose svoja najbolja vina, pripremaju obilje hrane, pozivaju prijatelje i sa brda u okolici Požege pucaju iz malih topova i mužara.

Posjetite stranice

Sajam Slavonski banovac

Sajam Slavonski banovac održava se polovicom listopada u Pakracu, a uz bogatu sajamsku ponudu najvažniji dio programa svake godine su događanja posvećena predstavljanju srednjovjekovnih običaja i tradicija s posebnim naglaskom na banovac kao onaj dio baštine po kojem je Pakrac poznat.

Posjetite stranice

Festival Zlatne žice Slavonije u Požegi

Festival Zlatne žice Slavonije, danas poznat kao Aurea Fest, najveći je tamburaški festival u Hrvatskoj. Pokrenut je pod imenom Prvi muzički festival Slavonija 1969. godine. Svi koji nešto znače u tamburaškoj glazbi nastupali su na ovom festivalu, a svake godine program iznova oduševljava sve ljubitelje tamburice.

Posjetite stranice
1234567